Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Sytytys etc

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Sytytys etc   Su Huhti 18, 2010 5:00 pm

Morjesta, täällä taas yhden kesän enskalla ajellut aloitteilja kyselee!

Tulipa sitten ajokausi pistettyä keväthuollon jälkeen käyntiin päivän ajaksi kunnes seuraavan yönä sateli lunta vielä, joten taitaa mopo jäädä vielä hetkeksi talliin Smile

Syksyllä kilkatti kone päästellen aika kovaa tasaista kolkatusta, tiukkailin kytkintä ja öljysin paikat kunnolla niin nyt keväällä ääni oli sitten kadonnut. Löysin silti vanhasta öljynsuodattimesta metallisilppua, mutta en tiedä onko se ollut siellä aina vai tullut nyt, kun en ole sitä tarkemmin tutkinut.

Enska lähti käyntiinkin vanhalla karstaisella tulpalla ja vanhalla bensalla suht vaivattomasti. Kulki ja kiihtyi reippaan oloisesti, mutta piti ylämäessä ja vähän kiihdyttäessä rohinaa. Pienellä kaasulla kävi normaalisti.

Tulppaa katselemalla karstan seassa oli valkoisia pisteitä ja yläkärki oli hieman vaalentunut päästä. Vaihdoin uuden tulpan ja mylly käyntiin mutta kyllä se vaan pätki ja paukutteli siihen malliin, että heti kun otti ryypyn pois niin ei tyhjäkäyntiä tuntunut löytyvän vaan piti kaasua vedättää jos halusi käynnissä pitää. Tulppa irti ja se oli mustunut tietty ku ryypyn kanssa käytteli, kärjen alaosan reuna oli vaalea toiselta puolelta. Kannen pakopuoli tuntuu vetävän ERITTÄIN kuumaksi tosi nopeasti.

Onko tämä nyt joku seos-ongelma, sytytys vai molemmat? Suuttimissa (micarb) on 117.5 main jet, 25 pilot jet, neulaventtiiliä en osannut lukea joten son arvoitus Very Happy Vaihdoin öljynsuodattimen mutten harmikseni ehtinyt tutkailla enää onko silppua sielläkin. Jos on, niin meneekö remontiksi?

Ja lopuksi newbie-kyssäri: kumpaan suuntaan sytytys menee sitä takalevyä kääntämällä? myötäpäivään myöhemmälle ja vastapäivään aikaisemmalle?
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Säätöjä   Ma Huhti 19, 2010 5:44 pm

Sytytys säätyy myöhemmälle kun sitä kääntää akselin pyörimissuuntaan.

Aikasuuden tietää siitä kun kilkattaa vedättäessä, lähinnä ylämäessä tai potkii takaisin käynnistäessä. Ei ole hyväksi männälle, tulee reikä pahimmassa tapauksessa, samoin jos on liian laihat seokset.

Haiskahtaisi, että kannattaa katsoa ne imukurkut, että ei valskaa ilmaa. Haiskahtaisi siltä, kun ei käy kunnolla ilman ryyppyä. Motor startteria purkista niille haminoille ja jos kierrokset nousee, niin vuotaa. Tuo lämpeneminenkin viittaisi laihuuteen.

Itse sahasin auton jäähdytinletkusta, taisi olla 40 millin hujakoilla, sopivia pätkiä ja pidin mukana yhden aina sille varalle, että menee entiseksi matkan varrella. Kesti paljon paremmin kuin alkuperäisvaraosa.

Josko noilla saisi jotain apua?


Kaitsu.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ma Huhti 19, 2010 7:19 pm

IHAN uudet kurkut pistin just kiinni, ei kyllä pitäs johtua niistä... Pitäsköhän suuttimia kasvattaa vähän sitten että sais rikkaammaalle?
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Iliman suanti   Ma Huhti 19, 2010 7:35 pm

Moikka taas.

Onkos siellä ilmanputsarin puolella millainen raikastin kiinni?

Rengassuotimen kanssa oli joskus sitä ongelmaa, että falskasi se putkitus välissä ja tulos oli sama kun olisi falskannut kurkun puolella. Santatiellä köröttelyn jälkeen piti sitten kumminkin kopistella hiekkaa pois ta löysätä hieman filtteriä, että sai kunnolla ilmaa.

Vapaavirtussuotimen kanssa oli 132,5 pääsuuttimena ja se toimi hyvin. Tosin ilmaruuvin kanssa ei sitten ne ohjekirjan säädöt pitäneet paikkansa, oli aika lailla kiinni´, että pelasi. Kylmillä keleillä sai vääntää tyjäkäyntiruuvia neljänneksen, että lähti käyntiin ja sitten kilometrin ajelun jälkeen pienemmälle kun lämpesi.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ma Huhti 19, 2010 7:48 pm

Miulla on siellä kolmioboksissa rengassuodin kii, ihan uuden heitin sinne just. Siellä oli outo vaahtomuovinen repaleinen rotisko pultattu kii aiemmin, ei se oikeen toiminu senkään kans. PAITSI sillon viimekesänä kun ostin ton, kesällä se lähti käyntiin ekalla ja kävi ku kello. Syksy ku tuli ni hävis tyhjäkäynti. Mutta sillo noi intian kurkut oli just kyllä ruvennu halkeilee ja teippailinki niitä ahkeraan. Nyt tosiaan on uudet englantilaiset tilalla ja ihan tuliterät.

Tuntuu että sitä taustalevyä kääntämällä (sytytys), ja kaasarin tyhjäkäyntiruuvia reilusti ruuvailemalla saa sen käymään sitten, mutta kun en tiennyt tosta sytytyksestä että meneekö se oikeeseen suuntaan vai mitä tapahtuu niin en vielä käynyt sitä ihmeemmin sorkkimaan. Kun joo ylämäissä kuului sellasta rohinaa koneesta jonka vois nakutukseksi kai arvella, tosin joku oikeemmalla korvalla varustettu voi senkin vahvistaa.

Haluaisin oikeastaan säätää sytytyksen just oikein siihen 0,8mm ennen yläkuolokohtaa, mutten vielä osaa joten oon koittanu opiskella Smile Sitten tietäs ainaki että son kohdallaan ja vois siirtää katseen bensa-ilma-seosta kohti.

Eikä se tyhjäkäynti nyt mitään sveitsiläistä kellokoneistoa tarvi vastatakkaan, kuhan mopo kulkee ja mäntään ei tuu reikää ni oon tyytyväinen Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ma Huhti 19, 2010 7:56 pm

"Sytytys säätyy myöhemmälle kun sitä kääntää akselin pyörimissuuntaan."

Okei tarviin vähän rautalankaa.. Siis, kampiakselin pyörimissuuntaan -> myöhempi sytytys?
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Pää sama kesät talvet   Ma Huhti 19, 2010 9:14 pm

Mun mielestäni se virranjakajan akseli pyörii myötäpäivään, eli sinne suuntaan kun kääntää, niin myöhästyy.

Itte olen hakenut oikeea sytkää korvakuulolta, ensin myöhäselle ja tien päällä säätämällä vähitellen aikasemmaks ja kun alkaa kilkatus, niin aavistus takaisin myöhäselle.

Jos siellä sivutoosan takana on kumitorvi, niin kannattaa katsoa sekin. Siis ilmavuodon puolesta. Itse väänsin tilalle alumiinitorvesta sopivan, kun nekin tuntuivat olevan kulutustavaraa. Vedin sen suoraan rengassuotimelta kaasarille, kun tuntui muuten vuotavan.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ma Huhti 19, 2010 9:35 pm

Ahaa eli joo miulla on ollu sytytys aikaisella kokoajan nyt, koska se takalevy on käänetty pitkälti vastapäivään, milloin on helpompi käynnistää. Mutta silloin myös kilkattaa.

Tsekkaampa sen putken vielä sen lootan takaa, kiitti vinkistä Smile

Taidanpa kyl uusia ainakin pilot jetin isommaks myös kun se on vaan se 25. Saako niitä kotisuomesta?
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Mikunin osat   Ti Huhti 20, 2010 7:01 am

Se MiCarb kun on Mikunin kopio, niin ainakin Stormilta sai suoraan hyllystä suuttimia. Nakkilan Kone ja Pyörä pitää myös niitä hyllyssä.

Potkiikos se sun pyörä takas? Kun sitä ei pitäis tapahtua käynnistäessä muuten, kun jos on aikaisella, niin ainakin omassa juttu menee täysin toisin. Eli potkiminen lähtee, kun aikastaa... Tän jutun sais joku kiokeneempi ja viisaampi selittää mulle, kun itte en sitä käsitä.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ti Huhti 20, 2010 10:04 am

Käytän käynnistäessä aina puolipuristinta ni en oo mainittavaa takapotkua huomannu, tosin välillä se tais vähän heilauttaaa...

Pakoputki ampuu kyllä aika huolella muuten käynnistyksen jälkeen kun yrittää käynnissä pitää -> myös laihan seoksen merkki?
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Sitä samaa   Ti Huhti 20, 2010 4:35 pm

Taikka sitten falskaa jostain ilmaa pakokaasun joukkoon ja sillä on myös moinen vaikutus.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ti Huhti 20, 2010 6:54 pm

Toi pakopuolelta lämpeäminen kylläki viittaa myöhäsellä olevaan sytytykseen,samoin jos kaasulla ampuu putkessa.Laihalla ampuu kaasua vähennettäessä samaten ku liitosten vuotaessa.Jos olet ne kurkut vaihtanu niin tulee mieleen että vanhat on voinu vuotaa ja nyt seos olis rikkaampi.Onhan venttiilit säädöissä ja puristukset tallessa.Kärkiväli oikea,siis katkojassa.
Takaisin alkuun Siirry alas
carlo-51
VierailijaViestiAihe: Limppu   Ti Huhti 20, 2010 7:20 pm

Morjens,itte rimpuilin noitten seosten kanssa viime kesänä ihan tarpeeksi.Nyt hankin kaikki orkkis suuttimet ja kumit(myös se haitarikumi)sinne putsarin ja kaasarin väliin.Lähti hyvin käymään ja tyhjäkäyntiä käy kun kello.Ei nyi ja vetää hyvin,mulla on semmonen heittokello ja tulpan adapteri että saan sytkän tarkalleen siihen 0,8 mm.Tämä sydeemi tietysti toimii vaan kärkien kanssa.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ti Huhti 20, 2010 7:54 pm

Sanoin vähän huonosti tuon, eli pakoputki ampuu nimeomaan sillon kun vähentää kaasua käynnistyksen jälkeen kun on ensin nostanut kierroksia, sitten vähentää ja alkaa poksahtelu. Venttiilit säädin ja katkojan kärkivälin myös.

Tartteisin kyllä jonku apuvälineen millä saaha toi yläkuolokohta tarkasti katottua, onko mitään vinkkejä mistä moisen sais?


"Toi pakopuolelta lämpeäminen kylläki viittaa myöhäsellä olevaan sytytykseen,samoin jos kaasulla ampuu putkessa.Laihalla ampuu kaasua vähennettäessä samaten ku liitosten vuotaessa.Jos olet ne kurkut vaihtanu niin tulee mieleen että vanhat on voinu vuotaa ja nyt seos olis rikkaampi.Onhan venttiilit säädöissä ja puristukset tallessa.Kärkiväli oikea,siis katkojassa."
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: TDC työkalu   Ti Huhti 20, 2010 9:14 pm

http://www.britwins.fi/ myy työkalua 15,10 kappale ja Hooltakin saa. Britti-Helmillä voi olla, samoin Hannu Kolmilla, ei kumminkaan ole verkkokaupassa.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Ke Huhti 21, 2010 6:43 pm

Kiitos kiitos, pitääpä hankkia. Oon tässä tota sytytystä ny tentannu, vissiinhä se on paras tapa laittaa testiajon+korvakuulon perusteella, mutta opetellaan ny kaikki Smile

Hei lisäkysymys tulpista, kun tuolta Hoolta tuli huoltopaketin mukana tuo NGK B8ES, niin mitkä esim Bilteman myymät Eyquem-tulpat käy sen korvaajaksi? Bilteman listassa oli mainittu vaan Eyquem -vastaavat tulpille BP8ES, BR8HS ja BR8HS-10. Mitkä näiden erot on ja käykö nekin?
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   Su Toukokuu 09, 2010 2:24 pm

Noniin kohta pitäs olla yläkuolokohta-työkalu plakkarissa ja ajoituslamppu kans. Oon tossa tota snidalin manuskaa pläränny aiheesta mut toi englanninkielinen tekniikkasanasto on niin hakuses että jos joku vaan vaivautus selittää ton staattisen ajoituksen säätämisen tässä selvällä suomenkielellä niin tarjoan kaljat tahi kahvit vaikka sipoon moottorikahvilassa kesällä Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Sytytys etc   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Sytytys etc
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: