Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa
 

 uusio tuotanto bulletista kokemuksia..

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
suonsyrjäViestien lukumäärä : 35
Join date : 17.06.2013

uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeMa Kesä 17, 2013 9:11 pm

hivenen on ruvennu polttemaan tuollainen uusiotuotanto bullet, mutta askaruttaa englatilainen 50 lukulainen suunnittelu toteuttettuna intialaiseen toteutukseen.
mäntä ja työntötanko onglemia nuissa lienee? kukaan käyttänyt korvaavia tuotteitta muista britti pyöristä?
lähinnä ajaminen kiinnosta remontointia enempi.
nyt on tallissa 650cc vm98 honda slr. perusvarma päpätinhän tuo on mutta ei sovi prätkärotsin ja avokypärän kanssa

ihan hirveitä ennakko luuloja ns, marginaali tuotteista ei ole. maatalous ja urakointi hoidetaan 2 belaruksen voimin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailijauusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Intian Rojali   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeMa Kesä 17, 2013 11:50 pm

Jostain vuodesta 2005 lähtien laatu on ollut ihan muuta kuin 90-luvun lopussa. Uudet ei juurikaan kuluta öljyä ja viimeiset versiot on tekniikaltaan ihan toista myös.

Jos haluaa vanhempaa tekniikkaa, niin se vaatii myös toisenlaisen suhtautumisen ja asenteen huoltamiseen + muihin tarvittaviin ylläpitotoimiin. Saahan 90-luvin Hinckleyn trumppiakin jo sopuhinnalla jos helpon (britti)pyörän haluaa.

Oma intialainen alkaa olla 50000 ajettu ja nyt kangen alapää kolisee. Liukulaakerin olen vaihtanut pari kertaa, mutta ajattelin korvata sen rullalla. Vaihdoin jo nostimet, tangot ja keinut, eikä kalke kadonnut. Ei oikein jää enää muita vaihtoehtoja.
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

Jojje

Viestien lukumäärä : 277
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeTi Kesä 18, 2013 5:11 pm

Minulla on uudesta ostamani 40 000 ajettu Electra-malli. (Tuotannossa 2005-2008) Mitään isoja murheita ei ole ollut, aina on ajamalla tultu kotiin. Viime kesänä tehtiin isompaa remonttia koneeseen, mutta ihan suotta, olisi tuolla vielä ajellut. Sylinteristä mittasin 0,035 mm kulumista. Mäntä näytti kuluneelta ja vaihdoin sen uuteen, mutta mittaus osoitti, ettei sekään paljoa ollut kulunut. Enkä totisesti ole pyörää säälinyt.
Eihän tuo huoltovapaa vehje ole. Tänään kun töissä kiristin viikonloppureissun 1077 kilometrin jälkeen löystynyttä ketjua, tarvitsin siihen peräti viisi työkalua. Mutta ei ne huoltotoimet mahdottomia ole.
Uusista ruiskukoneisista malleista olen lukenut hyvää, muuta en tiedä. Itse suhtautuisin kuitenkin varauksellisesti 16-tuumaisilla vanteilla varustettuihin malleihin: kuuluvat olevan levottomia ajettavia vauhdissa.
Varaosat on verrattain edullisia.
Ks. esim: http://www.nettimoto.com/royal-enfield/bullet/1519230
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
Vierailija
Vierailijauusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vanteet   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeTi Kesä 18, 2013 6:18 pm

Komppaan Jojjeja, Markku S:n fillari on muistaakseni joku -08 tai sinne päin ja syö öljyä 2dl / 5000 kun mulla menee noitten vanhempien kanssa desi satasella. Jos jossain valskaa niin puolikin litraa sataselle on normia.

16" vanteet? Missä vehkeessä niin pienet on? Mä kun luulin että Crusaderin 17" on pieni....

Ihan pakko kysyä, että osaank Jojje oikein jos suoralta kädeltä heittelen ne kiristystyökalut:

- pihdit et saa sokan pois akselin päästä.
- Avain millä löysätään kruunumutteri akselin päästä (oliskos 24mm?)
- Avain kruunumutterin alla olevalle mutterille (arvataan, että 30mm)
- Jarrukilven kiinnitystapin mutterille avain (Intialaisessa 3/8" BS, muistaakseni tai 7/16")
- Joku millä saa käännettyä akselin epäkeskoa kireämmälle.

Tuossa on Jojje vinha perä, että osat voivat näyttää kuluneilta, mutta eivät sitten olekaan. Vanhemmissa on niin isot toleranssit, että muistaakseni männänrenkaan päässä saa olla lähes 1mm väliä, ennen kuin tarttee vaihtaa. Itse vaihtelen osia sen mukaan kun ne tuntuvat kuluvan, eli varmaan ihan liian tiuhaan, ehkä kestäisivät pidempäänkin.

Tietty kun olisi paremmat mittausvälineet, niin ei tarvitsisi arpoa.
Takaisin alkuun Siirry alas
suonsyrjäViestien lukumäärä : 35
Join date : 17.06.2013

uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeTi Kesä 18, 2013 9:50 pm

no juu se nyt on tiedossa ettei vanhemmat vermeet ole huoltovapaita.. ei tosin moni uusikaan.
pyörinä on ollut 70 luvun crossi ja enska pyöriä mm. ktm gs125 vm74, rm suzukeja ym, pihalla puimuri ja vammas 60 luvulta ym.. muuta enempi vähempi jännää

lähinnä kiinnostaa jotta onko osien laatu yhtä kuraa kuin näissä ns. kiinan mankeissa.
tai laadun vaihtelut yhtä suuria kuin neuvosto tuotteissa?
nostalgisenn tyylinsä takia rojali kiinnosta mutta harva myynnissä oleva on yli 15 tuhatta ajettu, yleensä allekkin.
lähinnä hintansa puolesta tuollainen 02-04 vuotiset kiinnostaisi
jos sitten mennään yli 4 rahan niin sitten kyllä tälläinen uudempi triumphin truxtoni. näyttää ja kuulostaa britiltä mutta ei vuoda öljyä, on valot,  ym..
niin ja kulkupuoltakin kohtuullisesti.

no tosin kiiruus ei paikasta toiseen liikkumiseen ole, tarkoitus hankkia jokin halvoilla vakuutuksilla oleva päpätin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailijauusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Osien laatu   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeKe Kesä 19, 2013 12:02 am

Noita juttuja kun on kattellut netissä, niin kyllähän siellä on katkennuita mäntiä ja muuta mitkä menee intialaisen tuotannon piikkiin, vaikka kyllä itse pistäisin kampiakselin päähän syyn ja siihen, että voitelu on loppunut kun öljynsyöttö on ollut vajavainen. Se matopyörän tiiviste (korkkia, nyk. neopreeni) on syytä välillä tarkistaa. Vanhaan aikaan niitä oli kuskilla aina pussillinen mukana :-)

Twinissä 11 mailia tappaa kiertokangen, jos öljyä ei ole. On sitten nähty ja koettu, maksettu remontti.

Nämä vehkeet kyllä toimii, iästä riippumatta, mutta vanhempien kanssa pitää olla herkkänä tai lyö näpeille. Vaatii pari ajokautta, että oppii jekut, joilla homma toimii.
Takaisin alkuun Siirry alas
suonsyrjäViestien lukumäärä : 35
Join date : 17.06.2013

uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeKe Kesä 19, 2013 5:19 pm

vaikka hoppu ei olekkaan niin miten tuollaisella matkavauhdin pitäminen?.. satku kyllä riitäs itselle.
ja luulis kait tuollasesta koneesta jotain saava irtikin halutessa, puristukset kärsii varmaanki nostaa ja kannen koneistuksetkaan ei taida ihan vimpan päälle olla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

Jojje

Viestien lukumäärä : 277
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeKe Kesä 19, 2013 7:24 pm

Kaitsu:
Työkaluista - 30:n 19:n ja 24 millin kiintoavaimet. (Se 19 oli joku tuumakoko, mutta unohdin kiristää ja mutteri putosi pois, tein uuden millikokoisena..) Ristipäämeisseli tms. joka työnnetään hanttaamaan akselin reikään kiristäessä. Moniotepihdit (papukaijatongit) säätölevyjen kiertämiseen. (Ja hämärällä taskulamppu, että näkee edellisen pykälät.)
En käytä saksisokkaa ja kruunumutteria, liian hankala usein käytettäväksi, vaan ostin 10 nyloc-mutteria!
Jarrutangon säätömutterin olen sorvannut ja pyältänyt itse, ei tarvitse työkalua.
16 tuumaiset on lyöntivirhe. Piti kirjoittaa 17-tuumaiset. Muistini mukaan EFI-mallien custom-versioissa oli ainakin aluksi tällaiset - muissa 19" - voi olla että, muistan väärin. En enää löydä speksejä - uusissa spekseissä koko kasvanut näköjään 18:aan..?
Helppohan minun on mittailla, kun töistä lainasin mikrometrit.
Suonsyrjä:
Piristetyllä Electrallani pystyn pitämään täysin riittävää matkavauhtia. Yli 120 vauhdissa tie alkaa jo vähän kapenemaan, varsinkin tuulisella säällä, vähän riippuu kumeistakin. Mutta semmoinen 110 on vielä ihan siedettävä. Ei Royalin runkogeometriaa ole kovin suuriin nopeuksiin tarkoitettu. Mutkatiellä on moni isompi pyörä joutunut nöyrtymään.
"Vaatii pari ajokautta, että oppii jekut, joilla homma toimii." Juuri näin.
Ei ne Thruxtonitkaan aina niin häävejä ole. Kaveri saapui Brittiralliin iltamyöhään, kun oli taas jotain sytytysongelmia, eikä ollut ensimmäinen sähkövika siinä Thruxtonissa. Kerran se leikkasi kiinni, mutta se vika oli kyllä satulan ja tangon välissä.Wink
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
Vierailija
Vierailijauusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimePe Kesä 21, 2013 3:01 pm

Jojje: Meni melkein oikein :-)

Sukkelaa että se jarrulevyn mutteri on edelleenkin tuumanen, 19 on vissiin aika lähelle, tosiaan. Jarrutangon kierre on vissiin joku intialaisten oma, kun ei se ole 26TPI, noin 0,977/mm, eikä oikein 1,0/mm. Mikä lieneekään....

Kyllä tuolla -97 Bulletilla saa otettua 110, eikä ole mahdoton ajaa silloinkaan, mutta tosiaan, sitä varten on hyvä pistää imu- ja pakokanavat kuntoon, mäntää tirhentää + muuta viritystä. Venttiliohjurikumit lisävarusteena on hyvät, ettei öljyä kulu niin pirusti. Mut matkavauhtina mieluumin 90 kun 100 tai kuskilla ei ranteet kestä.

Jojje: Mikäs olis oma mielipiteesi siitä, että etupää "jumputtaa"? Tulee ihan satunnaisesti oli sitten 50 tai 80 vauhtia. Rengas tasapainotettu, vaikka tuntuu, että kun toisen fillarin kanssa teis sen oikein väärin, niin ei ollut mitään vaikutusta. Tuohon on vaihdettu uudet pumppujen jouset ja jäykempää öljyä, mutta silti tulee aika ajoin. Kun tulis edes tietyssä nopeudessa, mutta kun ei. Seuraava kokeilu on tunkea vaseliinia keulaan....

Niin ja hyvät Jussit kaikille, hajotin vaihdelootan ja tiedän, mitä huomisen ohjelmaan kuuluu....


Kaitsu
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

Jojje

Viestien lukumäärä : 277
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeTi Kesä 25, 2013 5:18 pm

Jumputuksesta:
Vähän luulen, että routavaurioita. Ne voi olla sen verran matalia, ettei niitä näe.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
johnjam
Jäsen
Jäsen
johnjam

Viestien lukumäärä : 117
Join date : 14.01.2010

uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeKe Kesä 26, 2013 4:01 pm

Olen kokenut samanlaista jumputusta viime aikoina. Eturenkaan vaihdoin viime kesänä ja Guy Wikström sen vielä asensi uudelleen. Olen pohtinut ongelman analysointia ajamalla saman tien kohdan uudelleen tai ajamalla samalla nopeudella ihka äsken lasketulla asfaltilla. Toinen keino lienee nostaa etupyörä irti maasta ja pyörittää sitä samalla mitaten etäisyyttä alustaan. Taidanpa tutkia jälkimmäisen asian samantien.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailijauusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitimeTo Kesä 27, 2013 11:50 pm

Minäkin olen havainnut samanlaista etupään jumputusta niin Ennillä kuin Lierallakin, mutta pidän jumputusta niin asiaan kuuluvana, etten enää noteera mitenkään. Etupää on kuin yliherkkä tutka havaitsemaan vähäisiäkin asvaltin kupruja ja halkeamia, mitä kotterolla ei havaita.
Joten... annan asian olla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Empty
ViestiAihe: Vs: uusio tuotanto bulletista kokemuksia..   uusio tuotanto bulletista kokemuksia.. Icon_minitime

Takaisin alkuun Siirry alas
 
uusio tuotanto bulletista kokemuksia..
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: