Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Lisätehoa EFIiin, kokemusta jo hiukan

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Jyrki48
Jäsen
Jäsen


Viestien lukumäärä : 43
Join date : 21.04.2012
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Lisätehoa EFIiin, kokemusta jo hiukan   Ke Loka 17, 2012 4:15 pm

Toissaviikolla asennettiin se Dynojetti paikalleen meidän EFI Classiciin. Homma oli loppujen lopuksi aika helppo:

Tankin saa irti tyhjentämättä, otetaan vaan bensaletku irti alapäästä ja irroitetaan pumpun ja mittarianturin liittimet. Sitten tankki nousee pois suht siististi.

Dynojetti menee paikoilleen mukana olevan ohjeen mukaan ilman suurempia ongelmia, ei ehkä 15 minuutissa, niinkuin jossain sivustolla kehutaan, mutta hiukan yli puolen tunnin kyllä. Jonkun verran siinä joutuu johtojen reititystä pohtimaan, nippusiteitä uusimaan jne.

Suurin pulma meille tuli, kun asennettiin tankkia takaisin. Se jumitti jotenkin ja painettiin hiukan kovempaa. Pieni rusahdus ja lattialle pudonnut muovinpala kertoi, että taisi mennä jotain rikki. Tankki taas pois ja todettiin pumpun sähköjohdon jääneen väliin, yhden johdon menneen poikki ja tankkiliittimen hajonneen.

No sitten tyhjennettiin tankki, otettiin pumppu irti. Juotettiin johdonpätkät yhteen ja vedettiin sikamassaa hajonneen liittimen päälle. Asennettiin pumppu ja tankki uudestaan, nyt varovaisemmin.

Sitten vaan bensat takaisin tankkiin ja kone laulamaan. Hetken lämmittelyn jälkeen todettiin, että kun bensaakaan ei mistään vuoda, niin ajoon vaan.

Nyt on takana jo vajaa 600 km viritetyllä vehkeellä ja kokemukset aika positiivisia. Vaikea kyllä sanoa, mikä on totta ja mikä luuloa, mutta tältä se tuntuu:
- voimaa on enemmän yläkierroksilla, nelonen ja vitonen vetää vielä silloin, kun ennen joko vaihdettiin tai alettiin sääliä konetta.
- moottori käy jotenkin jouhevammin kaikilla kierrosalueilla
- tyhjäkäynti on tasaisempaa
- huippunopeus on noussut. Mittariin otettu jo 130 ja silloin loppui kuskin rohkeus, koneessa olis ollut varoja vielä. Ennen katto oli jossain 120 pinnassa.

Näitä meidän virittelyja kommentoisin tällä kokemuksella näin:
- rattaanvaihto 19 hampaiseen kannattaa aina, vaikkei muuta tekisikään. Vaihteiden käyttöalueet paranevat selvästi näitä Suomen teitä ajatellen.
- pelkkä pakoputken vaihto taitaa antaa vaan lisä-ääntä
- uusi pakoputki ja ilmansuodatin antanevat lisätehoa, mutta ei kovin merkittävästi. Kone ei oikein tunnu olevan tasapainossa, kun vanha polttoainesyötön ohjaus ei tätä hanskaa.
- Dynojetti toimii, mutta onko hintansa arvoinen? Toisaalta, ellei ota Dynojettiä, niin ei kannata vaihtaa putkea eikä putsaria. Tää on ehkä tiukka linjaus, mutta perustuu omiin kokemuksiin.
- näkemättä on, mitä virittely vaikuttaa koneen käyttöikään. Toisaalta eikös samalle rakenteelle vaihdeta jotain 635 kuutioista sylinteriä yms.?

Onko mulla kokemuksia näistä? Olisi mukava kuulla.

Jos täällä jossain pääkaupunkiseudulla olis kokeilunhaluinen vakio-EFIn omistaja, voitais käydä vaikka koeajolla viimeistään keväällä. Ilman vertailukohtaa on vaikea mennä näistä tuntemuksista kovin tiukasti väittämään.


Takaisin alkuun Siirry alas
marsepViestien lukumäärä : 22
Join date : 02.02.2012
Paikkakunta : Hämeenlinna

ViestiAihe: Vs: Lisätehoa EFIiin, kokemusta jo hiukan   To Marras 29, 2012 9:36 am

Kiitoksia kokemuksista. Ajattelin itsekin keväällä hommailla tuon powercommanderin, isomman rattaan ja ilmansuodattimen. Kun tarvii muutenkin hitchkocilta tilailla huolto osia.

Tarkoituksena ei ole huippujen tavoittelu vaan että 100km/h matkavauhti olisi mahdollista huudattamatta.

Onko sinulla tuo kalliimpi KN filtteri?

Meneekö rattaanvaihto ilman ketjujen vaihtoa? riittääkö pituus?

Takaisin alkuun Siirry alas
Jyrki48
Jäsen
Jäsen


Viestien lukumäärä : 43
Join date : 21.04.2012
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: EFIn virittelyä   To Marras 29, 2012 10:03 am

En ole varma, onnistuisiko rattaan vaihto ilman ketjujen vaihtoa. Ehkä olisi meillä onnistunut, koska se alkuperäinen ketju oli niin venynyt 12 000 km ajossa, että oli säädöt loppumassa. Otettiin kuitenkin uusi ketju, joka on ollut huomattavasti parempi, ts ei löysty juuri ollenkaan. Olisko kerran kiristetty ketjua 6000 km aikana. Suosittelen vaihtoa.

Meillä on se kalliimpi " KN tehosuodatin". Sen joutuu panemaan paikalleen ilman sitä kumi?tiivisteosaa, joka pitää pölyt poissa suodattimesta suodatinkotelon sisällä, joten me tiivistettiin koko kotelo ulkosaumasta kumiteipillä.

Meidän kokemuksen mukaan saat rattaanvaihdolla jo tuon tavoitteesi satkun matkavauhdista kohtuukierroksilla. Noin ihan mekaanisesti laskien se merkitsee sitä, että jos teorettiinen maks nopeus EFI Classicilla on 132 kmt maks kierroksilla (5250), niin toi rattaanvaihto antais huippunopeudeksi 147 kmt ja nelosellakin 124 kmt. Näitähän pyörä ei tietenkään saavuta, kun tehot ei riitä. Tää kuitenkin merkitsee sitä, että rattaanvaihdon jälkeen satasen nopeudessa on kierroksia n 3600, kun vakiomallilla olis n 4000.

Nää muut virittelyt Power commandereineen on sitten enempi hienosäätöä ja kokeilua. Käytettiin alkuviikosta pärrää dynamometrillä, jossa PCn sisäinen kartta säädettiin kohdalleen. Samalla mittailtiin tehoja ja kierroksia. Kierroksia otti nyt 5850 vakiopyörän 5250 verrattuna ja tehoa oli renkaasta mitaten 18,8 hp, kun vakipyörässä on kai 18,0 hp. Nyt ihmetellään syytä huimaan kierrostenottoon ja jokseenkin olemattomaan tehonnousuun vakipyörään verrattuna.
Takaisin alkuun Siirry alas
marsepViestien lukumäärä : 22
Join date : 02.02.2012
Paikkakunta : Hämeenlinna

ViestiAihe: Vs: Lisätehoa EFIiin, kokemusta jo hiukan   To Marras 29, 2012 10:25 am

Kyllähän ketjunkin voisi samalla vaihtaa? Ostitko suomesta O-rengas ketjun vai minkä?
Takaisin alkuun Siirry alas
Jyrki48
Jäsen
Jäsen


Viestien lukumäärä : 43
Join date : 21.04.2012
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Lisätehoa EFIiin, kokemusta jo hiukan   To Marras 29, 2012 7:35 pm

Ketju ja ratas vaihdettiin Piikkiössä Moto-Italian verstaalla samalla, kun käytettiin pyörää siellä viimeisessä takuuaikaisessa huollossa. Ketju on X/X 102 lenkkiä RK530-102, mitä nää nyt sitten merkinnevätkin. Ymmärtääkseni se on O-rengasketju. Hintaa sillä oli siellä 128 euroa.

Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Lisätehoa EFIiin, kokemusta jo hiukan   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Lisätehoa EFIiin, kokemusta jo hiukan
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: