Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 RE Interceptor-tietoutta

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vierailija
VierailijaViestiAihe: RE Interceptor-tietoutta   Su Syys 11, 2011 1:58 pm

Royal Enfield Interceptor-tietoutta:

800cc Interceptor Mk.III-moottori oli kehitteillä juuri, kun Bradford-on-Avonin tehdas joutui sulkemaan ovensa. Kilpamotoristi Steve Linsdell omistaa yhä ainoaksi tiedettyä prototyyppimoottoria.

700cc Interceptor Mk.O on ollut itse asiassa korkealle viritetty Constellation-moottori, joka oli istutettu scrambler-runkoon. Kaikkien nollasarjalaisten valmistusnumero alkaa VAX-tunnuksella. Vain 163kpl oli valmistettu ja kaikki myyty Amerikkaan. Tällä moottoriversiolla on ollut taipumusta niin sanotusti räjähtää, jos on huollettu puutteellisesti. Siksi vain kourallinen alkuperäisinä säilyneitä nollasarjan Interceptor-pyöriä on enää jäljellä.

Tietolähde: englanninkielinen Wikipedia

Takaisin alkuun Siirry alas
Consta -60
Jäsen
Jäsen


Viestien lukumäärä : 31
Join date : 12.01.2010

ViestiAihe: Vs: RE Interceptor-tietoutta   Ke Syys 14, 2011 7:26 pm

Constahan (joka mulla on) oli jo viristysasteeltaan kovempi kuin Super Meteor joka taasen oli viritysasteeltaan kovempi kuin Meteor, eli samaa konetta on koitettu virittää ja virittää... kunnes PAM. Constan kehityshistoriakin on mielenkiintoonen, 58 ja 59 oli 1 kaasaripelejä ja vuonna 1960(joka mulla on) tuli ekalla tuplakaasarilla jolloin ei AMALilla ollu tarjota kuin monoblock kaasareita niin oikian puoloonen kaasarin kohokammio sahattihin pois ja lisättihin yhyrysputki kaasarien välille. Teho oli 51BHP, nämä tehot Constas vuosina -60 ja 61, tämän jäläkehen tuli Interceptor 750nen ja Constan tehoja tiputettihin ja viimeiset versiot oli "vain"41BHP(puristussuhuretta ainakin tiputettihin. 750 Interceptor oli vain 1,5BHP:tä kovempitehoonen ku Consta parhaimpina päivina ollessa siis 52,5BHP.

T:Pasi
Takaisin alkuun Siirry alas
 
RE Interceptor-tietoutta
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Yleinen jutteluosio-
Siirry: