Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Bensaongelmako?

Siirry alas 
Siirry sivulle : 1, 2  Seuraava
KirjoittajaViesti
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Bensaongelmako?   La Toukokuu 21, 2011 9:50 pm

Problemo:

Piiskatessa uljas ratsuni sellaseen 80+ -> 90km/h nopeuteen alkaa pykiminen. Siihen auttaa hanan vähennys 80km/h tienoille tai sitten hanan vääntö suuremmalle nopeudelle mutta mielummin alaspäin. Aiemmin vastaavaa on aiheuttanut huonosti paikallaan oleva hanan bensasihti, mikä tukkeutti koko hanan, mutta nyt monien tarkistusten jälkeen bensaa virtaa ihan hyvää tahtia. Oisko suuttimissa vika? Meikällä on aika ahdas neulasuutin.. mutta en tiiä eikai se pitäs niin pahasti vaikuttaa. Alle ton nopeuden toimii vallan hyvin, ei vastaavaa ongelmaa havaittavissa.

Muita "pikkuvikoja" tällä hetkellä, voivatko vaikuttaa asiaan?: putki puhaltaa kannen liitoskohdasta ohi ja kaasarin ja kannen välissä olevan metallisen "manifoldin" tiivisteiden välistä tulee öljyä.. tai jostain sitä tulee kannen päälle niissä kohdin, enkä keksi muutakaan mistä se voisi vuotaa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   La Toukokuu 21, 2011 10:44 pm

Koita nyt vaikka nostaa neulaa yhdellä pykälällä,vaikuttaa et menis laihalle yläkierroksilla.Pidän jonkun saarnan kaasarin toiminnasta tossa myöhemmin,ei ole kovin monimutkasta näillä laitteilla.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   La Toukokuu 21, 2011 10:53 pm

Hmm kokeilenpa joo huomenna, kiitoksia!
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Pesua   Su Toukokuu 22, 2011 4:06 am

Ultraäänipesurin käsittelyn jälkeen yhteen Micarbiin palasi ilmaruuvin säätö ja pienemmät kierrokset.

Oman Amalin pesin, lopppui nykiminen.

Johtopäätös: Gagaa suuttimissa, nois arvaten. Kaitsu
Takaisin alkuun Siirry alas
Justax
Jäsen
Jäsen


Viestien lukumäärä : 65
Join date : 25.03.2010

ViestiAihe: Bensaongelmako ?   Ke Toukokuu 25, 2011 6:53 pm

Tervehdys ! Mulla oli samanlainen ongelma etenkin kun oli lämmin keli ja moottori ! Rupesin etsimään vikaa ja huomasin, että kaasuttimen ilma ja tyhjäkäynti ruuvit oli säädetty aivan eri tavalla kuin löytämissäni ohjeissa ! Onneksi sain edelliseltä omistajalta pyörään kuuluvaa sälää ! Huomasin siellä 110 suuttimen (main jet) eli kaasaria oli muutettu ! Ennenkuin avasinkaan kaasaria tilasin erikokoisia suuttimia (oijoo,kyseessä Micarb VM28) kokoa 117,5, 120 ja 125.Pyörääni on vaihdettu vain äänenvaimennin...noi riittää hyvin ! Kaasarissa oli 120 pääsuutin,laitoin tilalla 117,5 ja vanhoilla kaasarin säädöillä pyörä ei toiminut,laitoin ilma ja tyhjäkäynti ruuvin alkusäädöt niinkuin löytämissäni ohjeissa,toimi jotenkin ja tienpäälle ruuvari helposti saatavilla ! Oliskohan ollut kolmas ajoreissu kun olin vasta tyytyväinen säätöihin ! Nykiminen loppu,tulppa terveemmän näköinen ja käynnistyy helpommin (johtuu tulpasta) ! Näin minulla ! Terveisin Justax
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Ilmavaivat   Ke Toukokuu 25, 2011 6:58 pm

Justax: Onko sulla vaihdettu suodatin toiseksi? Eli joku oravanerotin, joka päästää ilmaa reilummmin kuin alkuperäinen?
Takaisin alkuun Siirry alas
Justax
Jäsen
Jäsen


Viestien lukumäärä : 65
Join date : 25.03.2010

ViestiAihe: Bensaongelmako ?   Ke Toukokuu 25, 2011 10:09 pm

Hay ! Mitäään ei ole muutettu,eli kaasari,feikki ilmanputsarikotelo josta yhteys sivukoteloon jossa ilmanputsari ! Toi feikki ilmanputsarikotelo kannattaa muuten tiivistää alaosastaan ! Orava ei pääse läpi mutta iloinen sammakon poikanen kyllä ! Justax
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Suutin   To Toukokuu 26, 2011 4:10 pm

Se 117,5 on suositeltava näille haminoille. Luin tuon jostain, ainakin muistaakseni siitä oli juttua vanhalla foorumilla. Alkuperäinen 110 lienee oikea lämpimämpään ilmastoon.

Yksi riesa siinä alkuperäisessä systeemissä on kumien heikko kestävyys, enkä oikein ymmärrä mikä idea on siinä välitoosassa. Kun joissain vanhoissa malleissa suodin oli siinä. Ilmeisesti se rengassuodin sopii johonkin kotteroon, kun sitten vain tietäisi mihinkä.

En olisi itse aloittanut tappelua vapaavirtaussuotimen kanssa, mutta noiden kumien kanssa meni hermo. Sitten kun ne valskas, sai ajella koko ajan ryypyllä, että masiina kävi.


Kaitsu
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   To Toukokuu 26, 2011 5:40 pm

Joo, Ennillä oli alkuperäinen kromattu loota, jossa oli pyöreä huopaputsari ja josta lähti heikkolaatuinen kumihanuri kaasariin. Uutena oli 110/25 suuttimia silloisten saastemääräysten mukaisesti ja se aiheutti usein moottorin ylikuumenemista ja vaati välillä ryyppy päällä ajamista. Kerhon pressa Chrisse on neuvonnut minua laittamaan tilalle 117.5/30 suuttimia, jotka toimivat mainiosti Ennissä. Suuremmat suuttimet aiheuttavat liiallisia karstoittamisia moottorille.

Lieralla oli saaste- ja melumääräysten mukainen kärsä- ja välitoosasysteemi uutena, mutta joku edellisistä omistajista on heittänyt systeemin mäkeen ja laittanut kätevän kartioputsarin tilalle ja oikeaan poskeen jää pari rumaa reikää. VM28-kaasarissa on ilmeisesti isompia suuttimia kuin 120/30. Minä vaan en kerennyt kurkistaa kaasarin sisuskaluihin vieläkään, koska nykyinen systeemi toimii mainiosti maantieajoissa.

Vanhassa ewok.fi-postituslistafoorumissa on ollut laajoja kirjoituksia eri kaasareista sekä niiden suuttimista ja putsareista.


Viimeinen muokkaaja, Bulletisti pvm To Toukokuu 26, 2011 8:01 pm, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   To Toukokuu 26, 2011 5:46 pm

No se maailman parannushan siinä on syynä,tehdään paikat ahtaaks ni päästään pienmmällä kulutuksella vaikka sit niiskuttaen.Tekopyhää hurskastelua.Pääsuuttimesta sen verran et sen oikea/väärä koko on helppo määrittää ihan ajossa,kun kaasua lisätään huomaa jos kone "vanhattaa" tai "röpöttää"voidaan päätellä suuttimen koon muutos tarve.Ensin mainitussa tapauksessa liian pieni jne.Tyhjäkäyntisuuttimen koko taas määritetään karkeasti niin että ilmaruuvi alle kierros auki:liian pieni,yli 2,5 kierrosta auki:liian suuri.Ainakaan Amalilla ei tunnu olevan mitään vaikutusta onko putsaria lainkaan,kunhan noi perusasiat on kohdillaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   To Toukokuu 26, 2011 5:50 pm

Meikällä on 117.5 ja 30 suuttimet, ilmansuodatinsydeemi on aluperänen "työkalu"lootassa oleva ja monien väliputkien ja laatikkojen kautta kaasariin menevä. Tänäkesänä olis nyt vihdoin aikomus saada se vapaavirtaava suodatin futaamaan, jäi viimekesänä vähän vaiheeseen sen kanssa pläräily. Mutta luottavaisin mielin kyllä olen, kunhan saan vapaavirtaavan pakoputkenkin sille kaveriksi. Suuttimia on sitte läjä mitä voi vaihdella jossei meinaa ruveta toimimaan.

En ole vielä päässyt ropaamaan kun on sadellut ja iltasin on vähän nihkeä tuolla ulkosalla vääntää, mutta viikonlopuksi ois tarkotus nyt purkaa toi kaasari ja kurkata tartteeko sitä neulaa nostaa ja putsata se muutenki.

Jotenkin se vaan tuntuu että bensaa ei tuu tarpeeks... ja pitää tilata myös uus bensahana, tuo on niin paska jo, välillä tulee bensaa ja välillä ei, huoh. Onko muuten tietoa miten toho sixtyfiveen kävis noi vanhemmat bensahanat, saisko niitä joteki toimii? Hitchcockin kuvaston mukaan ne ei käy suoraan ainakaan tankkiin kii... Tässähän on sellanen että hanan alaosassa on suodatin ja bensaletku lähtee hanan sivusta. JA se suodatinosa tietenkin enskan tärinöissä löysenee ja sen tiukkaus rikkoo tiivisteet siitä etc. Hieno viritelmä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Kakkaa hanassa   Pe Kesä 03, 2011 11:10 pm

Tänään alkoi taas sama peli kuin aiemmin; yskähtelyä, sammuilua ja pätkimistä.

Bensaletkun kun otti irti, niin virtaus oli kuin rakkovikaisella. Hana vaihtoon ja vot, johan taas kulkee. Tulppakin mustuu isoilla kierroksilla eikä jää enää hailakaksi.

Näemmä laihuus voi olla kiinni hanastakin, oppia ikä kaikki.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   La Kesä 04, 2011 11:57 pm

Selvähän toi on,jos ei litkua tule seos menee laihalle,ilmaahan toi kone saa entiseen malliin. Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Ny sitte Provo   Su Kesä 05, 2011 12:27 am

Kun toi sama hana jakso kaksi kesää ensin, sitten lakkas toiminta. Pesun jälkeen 1000 mailia taas sama homma, vaikka tankki on hapotettu ja maalattu, niin mitä v**tua kysyy epätietoinen. Hana huus kuuseen meni jo ja 50-luvun reservitön tilalle, toimii kun junan vessa.

Nimim. halvin hana vuotaa aina, taikka ees vuotaskin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   Su Kesä 05, 2011 10:06 am

No mitä töhnää siäl hanas oli sisäl sit.Ei tommone ol tottaka laingan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Pökäleitä   Su Kesä 05, 2011 8:50 pm

Siellä ei tartte olla kummastakaan roskaa kun se olemattoman kokoinen pilli menee tukkoon, se mikä on verkkohäkkärän sisällä.

Olisin pistänyt toisenmoisen hanan, joss on kunnon rööri, mutta ylläriylläri, eipäs sopinut paikallisesta mopokaupasta haettu hana. Jenka kyllä suht sama, mutta nousu eri. Näemmä NPT, BSPT, BSB sun muut kierteet ei ole kovinkaan keskenänsä sopivat.

En tiä mistä sontaa siellä hanassa on, mutta heikosti se antaa...
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   Su Kesä 05, 2011 9:56 pm

minkä hanan kaitsu pistit siis? en tod haluis uutta tollasta "Karkoma" -hanaa mikä näihi uusiin bulletteihin on laitettu, joten jos joku toinen käy niin vinkkaappas.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Hanoja   Ma Kesä 06, 2011 10:05 am

Asentelin ensimmäisen mallisen tämän jälkimmäisen tilalle. Tosin mallin, jossa ei ole varatankin vipua.

Tuo ensimmäinen on Hoolla törkeän kallis, £37,50 jälkimmäinen kympin. Halvalla ei saa hyvää.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   Ma Kesä 06, 2011 5:53 pm

jahas Hoolta tiedettiin kertoa että 2003 jälkeen enskan tankki modattiin niin ettei siihen enää käy kuin naaraskierteillä oleva hana, eli heiltä löytyy vaan karkomaa. nice.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Jenkoja   Ma Kesä 06, 2011 6:29 pm

Jos se kierre on sama kun noissa niin se on 1/4" G (Gas, BSP) ja silloin holkkeja saa suoraan rautakaupasta. Mulla on pari väliaikaishanaa hapottamista varten sisäpuolisella kierteellä ja muutettu holkeilla ulkopuolisiksi. Antaa taatusti ainetta läpi, kun reikä on joku 8mm :-)

Voin pistää kuvan jos on tarvetta.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   Ma Kesä 06, 2011 6:36 pm

pistäs joo, tänne tai: nuwonder@gmail.com

kiitti!
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   Ma Kesä 06, 2011 7:32 pm

Ton hanan kanssa on yleensäkin niin että jos ei sitä varatankkipuolta säännöllisesti käytä ni käy helposti niin että tosipaikassa sieltä ei mitään tulekkaa,se skeida mitä tankissa mahdollisesti on tukkii ton hanan alapään.(siis sen tankin sisäpuolella olevan)Ja noita soviteholkkeja kyllä löytyy ainaski putkiliikkeistä kun vaan pääsee tonkimaan.Itellä muuten on toi suodatin letkussa,lasinen ja puhdistettava.Näkee jos jotain töhnää tulee.Kätevä putsata vaikka tien päällä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Tavallinen hana   Ma Kesä 06, 2011 8:01 pm

Tässä kuva tavallisesta hanasta, joka on holkeilla tehty sopivaksi 1/4" ja 1/8" BSPT tai Gas kierteelle. Tarkoittaa että sopii vanhojen brittien kierteille. Kierre on sama kuin putkiliitoksissa yleensä ja osat on haettu paikallisen rautakaupan putkiosaston hyllystä.

Itse hana on ilmeisesti 3/8" sisäkierre, eli läpivirtausta piisaa. Oli pienin mitä löytyi.

Tuiossa ainakin piisaa virtaus ja kuten Patu totesi, vaatii sitten erillisen suodattimen. Toiseen päähän saa kartionippoja, mihin saa bensaletkun kiinni.


Kaitsu
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   Ma Kesä 06, 2011 8:13 pm

Normi Ballofix sulku,käytetään mm.wc-pytyissä,samaa palikkaa saatavana sit myös miinuskanta/kuusiokolo käyttöisenä.Tolla alkaa liemi juosta.
Very Happy Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Nimenomaan   Ma Kesä 06, 2011 8:16 pm

Näinpä juuri, rautakaupan normikamaa, ainakin toimii :-)
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Bensaongelmako?   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Bensaongelmako?
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 2Siirry sivulle : 1, 2  Seuraava

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: