Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Uusi bensa ja Bulletti

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
AngryManViestien lukumäärä : 67
Join date : 22.01.2010

ViestiAihe: Uusi bensa ja Bulletti   Ti Loka 05, 2010 8:50 am

No niin, aqsiatietoa haetaan.

onko tietoa miten Bulletti pärjää vuodenvaihteessa tulevan uuden etanolilitkun kanssa? ja miten vaijkuttaa esims tankin ruostesuojaan?

Tietoa kellään?

Angry man
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

avatar

Viestien lukumäärä : 275
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ti Loka 05, 2010 5:05 pm

Tuolla hiukan tietoa..: http://www.e10bensiini.fi/files/78/E10-bensiinin_soveltuvuus_pienkoneisiin_ja_moottoripyoriin.pdf

Aika ympäripyöreätä tekstiä.
Esimerkiksi BMW-mallien kohdalla todetaan että sopii kaikkiin malleihin. Ei muuten käy vanhempiin ilmajäähdytteisiin boksereihin ainakaan. Todetaan manuaalissa.
Yleislinja näyttäisi olevan että ei viime vuosituhannen vehkeisiin.
Moni ei muuten tiedä, mutta Nesteen toimittamassa perusbensiinissä on jo nyt 3-5% etanolia.
Meinaan, ettei kannata lotrata mitään Lasoleja. Tästähän on se hyvä puoli, että alkoholi sitoo veden eikä tankki ruostu.
Mikäli mahdollista, en ajatellut E10 Electraani tankata - vaatii jo nyttenkin 98-oktaanista, ettei nakuta.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ti Loka 05, 2010 6:32 pm

Kustannussäästö on niin pieni ettei sen takia kannata ehdoin tahdoin riskeerata.Enitenhän toi rassaa kaikkia kumiosia mitkä ei välttämättä kestä tota yletöntä viinamäärää Very Happy.Ton nakutuksen kans ny varmaan selviää pienellä säädöllä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Patu on puhunut!   Ti Loka 05, 2010 8:14 pm


Ugh!

Patu kiteytti olennaisen. Kun kulutus on näillä vempeleillä sen, mitä on, niin ei paljon kannata kikkailla.

Syökös tuo viuna sitten pensaletkutkin? Kun tuntuu, että yks jos toinenkin valittelee, että haperoksi menee. Joku mutisi, että kangaspäällysteinen menee vielä nopeammin kuin muut...

Joku Rumppakuski sano VMPK:n palstalla, että on joutunut rukkaamaan sytytystä fillariin, millä on ajellut uudesta museoikäiseksi asti ja ihmetteli, että onko nykyiset ihan mehua. Ilmeisesti tuo "pirtuplitku" sitten on aiheuttanut moisen. Pistääkö ne sitä dieseliinkin? Ainakaan itte en ole talvilaadun lisäksi muuta tankkiin pistänyt ja hyvin on pelannut. Päin vastoin kun Escortti joskus 90-luvulla.


Kaitsu
Takaisin alkuun Siirry alas
keitere

avatar

Viestien lukumäärä : 227
Join date : 13.01.2010
Paikkakunta : Keitele

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ti Loka 05, 2010 8:59 pm

Niin, minä olen käsittänyt, että harrasteajoneuvoille on se 98 sitten, uusille vehkeille viinalientä. Mutta sisältääkö tuleva 98 etanolia ollenkaan?
Takaisin alkuun Siirry alas
johnjam
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 117
Join date : 14.01.2010

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ti Loka 05, 2010 11:21 pm

Mikäli oikein Hesarista luin, sisältää uusi 98 enintään 5 % etanolia ja sen merkinnäksi tulee todennäköisesti 98 E 5. Paitsi kumiosien syövyttämistä 10-%:nen etanoli korrodoisi myös kevytmetalliosia. Missä Enskassa niitä bensan yhteydessä on, on minulle vielä epäselvää. Asia, mistä ei ole juuri puhuttu tässä yhteydessä, on kulutus. Olen itseäni joskus valistanut, että alkoholilla saadaan nakutuskestävyys nousemaan, mutta sen lämpöarvo on bensaa huonompi eli sitä palaa enemmän kilometriä kohden. Sitä varten esimerkiksi St1-asemien RE-polttoaine, jossa on melkoisen runsaasti alkoholia jo nyt, on bensiiniä paljon halvempaa. Ja sitä käyttävät nimenomaan sellaista polttoainetta sietämään rakennetut henkilöautot.
Jojjen Bullet Electra ilmeisesti nakuttaa 95:llä, koska hän on otattanut pyörästään enemmän tehoja ulos kuin tehtaan jäljiltä niitä oli.
Takaisin alkuun Siirry alas
miki

avatar

Viestien lukumäärä : 75
Join date : 07.07.2010
Paikkakunta : Helsinki / Käpylä

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ke Loka 06, 2010 1:25 am

Eiköhän tuo kaasarikoneessa vaatisi hieman isomman pääsuuttimen jotta kävisi hyvin. Moderneissa ruiskuvehkeessä kaikenmaalman lambdat ja muut koneen oloa valvovat anturit hoitavat seoksen, joten niihin se sopii ilman virittelyä. Tuo kumin syöpyminen oli tuttu tieto, mutta että kevytmetalleja... Kassarithan ovat järestään jotakin alumiiniseosta, joten jos näin on, en kyllä ainakaan pitkäaikaista käyttöä aio itse suosia.
Takaisin alkuun Siirry alas
AngryManViestien lukumäärä : 67
Join date : 22.01.2010

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ke Loka 06, 2010 3:22 pm

Mä olin jostain ymmärtävinäni, että toi uusi enempietanolinen sulattaisi tankin sisältä petseal- tai vastaavan tyyppiset ruosteenestomassat pois ehkä. Tietoa ei ole, onko jollakulla muulla?
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ke Loka 06, 2010 3:36 pm

Kannattaa hakea teollisuus-etolasta bensaletkua ja pyytää simmosta mikä kestää ton pirtupommin.Toi kevytvalu osien hapantuminen on niitä juttuja joista ei tiedä onko totta vai tarua.Jotkuthan vannoo että kun noita osia kiillottaa ja sen jälkeen liottaa sinolissa ni ei hapettuis niin äkkiä,toiset sanoo olevan täyttä skeidaa.Aika kovaa kamaa se sinolikin on.Jos toi tankkipinnote on 2-k kamaa niin luulis ton ny kestävän tommosen litkun.
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

avatar

Viestien lukumäärä : 275
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ke Loka 06, 2010 8:27 pm

Jotkut bemarikuskit on valittaneet alkoholin syövän myös kaasuttimen kohot, mikäli muistan oikein, jotain tiivisteongelmia vissiin myös.
Nämä polttoaineasiat ovat mielenkiintoisia.
Joskus kun joutessani lueskelin Nesteen sivuja, selvisi sekin, että perusbensiiniä tehdään kolmea laatua! Kesä-, talvi- ja kevät/syksylaatua.
Kesälaadussa on vähiten hapettimia (tai jotain sinne päin) ja eniten sitä varsinaista tavaraa. Talvilaatu on taas sellaista, joka palaa vähän paremmin kylmäkäynnistyvyyden takia, muttei anna ihan niin paljon tehoa.
Joskus ihmettelinkin, miksi Enska kuluttaa keväällä ja syksyllä enemmän, vaikkei ryyppyä sen enempää tarvinut kuin kesälläkään.
Jotain tämän tyyppistä muutosta on siis odotettavissa.
Ja aivan oikein, ei Electrani tehdaskuntoisena nakuttanut, mutta avaramman putken ja Dell'Orton jälkeen kyllä, muttei mitenkään vakavasti.
Napsahti muuten aamulla työmatkalla Ratapihankadulla kytkinvaijeri. Ei sammunut vissiin kuin kolmekertaa ennen kuin pääsin töihin...
Mun mielestä tämä homma pitäisi hoitaa niin, että ensin tehtäisiin ne viinalla käyvät koneet valmiiksi. Eihän se mitään uutta ole, kisakoneissa käytetty maailman sivu ja Brasiliassa kuplavolkkaritkin.
Tuleva 98 lienee sitä samaa kuin tähänkin asti sisältäen 3-5% etanolia.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
johnjam
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 117
Join date : 14.01.2010

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   To Loka 07, 2010 11:37 pm

Seuraavaa tietoa antoi päivän sähköposti Yamaha-perämoottoreista ja uudesta polttoaineesta. Nelitahtimoottorit toimivat sillä, kunhan vesi pidetään erossa bensiinistä. Kaksitahtimoottorit eivät toimi sillä ja tietysti meillä on 2-tahti-jammu! On siis siirryttävä 98:iin.
Mutta muuta kiinnostavaa tietoa uudesta 95 E 10:stä kertoi Yamaha-perämoottoreiden huoltopäällikkö:
Alkoholin liuottava ominaisuus pesee kaikki polttoainejärjestelmän osat, joihin se koskettaa, puhtaaksi järjestelmään kertyneestä liasta ja aiemmin käytettyjen polttoaineiden sisältämistä jäämistä. Tämän vuoksi käytetyissä laitteissa tarvitaan aluksi polttoainesuodattimien vaihtovälin tiivistäminen, kunnes järjestelmä on peseytynyt puhtaaksi.
Liuottava ominaisuus on myös syynä siihen, ettei alkoholia merkittävästi sisältävä polttoaine sovellu käytettäväksi kaksitahtimoottoreissa. Tällainen polttoaine, jäädessään kaksitahtimoottorin kampikammioon moottorin ollessa pysähdyksissä, pesee laakeripinnoilla olevan öljykalvon pois ja puhtaaksi peseytyneet laakeripinnat alkavat ruostua.
Alkoholi ja bensiini eivät sekoitu täydellisesti toisiinsa vaan muodostavat kevyen faasisidoksen. Tämä sidos purkautuu, jos seokseen lisääntyy jostain syystä vettä 0,5 % tai enemmän. Alkoholi pyrkii voimakkaasti sitomaan itseensä vettä.
Veneen polttoainejärjestelmässä, jossa veneen polttoainesäiliö on uloshuohottava, tämä on hyvin mahdollista. Alkoholin erottuessa jäljelle jäävän polttoaineen 90 % sisältävän bensiiniosan oktaaniarvo ei välttämättä ole enää riittävä, jos alkuperäisen polttoaineseoksen oktaanilukua on nostettu siihen sekoitetulla alkoholilla. Lisäksi tällä tavoin muodostunut veden ja alkoholin seos on saatava poistettua veneen polttoainesäiliöstä. Jos veden ja alkoholin seos kulkeutuu moottorin polttoainejärjestelmään, se aiheuttaa korroosiota metalliosissa, joiden kanssa se joutuu kosketuksiin. Vesisekoitteinen alkoholi ei myöskään pala kunnolla moottorissa, eikä moottorin käynnistyvyys ole taattu. Veden kertyessä moottorin vedenerottimeen, moottorin varojärjestelmä kytkeytyy toimintaan ja ilmoittaa ylimääräisestä huoltotarpeesta.
Vuoden 2003 ja sen jälkeen valmistetuissa Yamaha nelitahtiperämoottoreissa on niiden materiaalivalinnoissa otettu huomioon sopivuus käyttää myös 10 % etanolia sisältävää polttoainetta. Ratkaisevaa on se, että polttoaine tulee veneen polttoainejärjestelmästä moottoriin tuoreena, puhtaana eikä sisällä vettä siihen imeytyneenä tai erillään 0,5 % tai enempää.

Tähän siis uudelleen kysymys, miten on Bulleteissa? Ja totuushan on, että vesi on hyvää lähinnä veneen alla...
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Pe Loka 08, 2010 7:02 pm

Siis hetkinen,otetaas alust.Eikös ennen lisätty tenua tankkiin että se sitos kosteuden ja esti kaasarin jäätymisen.Mitenkäs tämä nyt eroaa tästä nykytilanteesta.Bensassa on alkoholia joka sitoo itteensä vettä.Mun mielestäni lopputulos on jokseenki sama.Antakaa minun nähdä valo tässä asiassa.Sitä tenua meinaan käytettiin aika suruttomasti.Toi 2-T hommahan on päivänselvä juttu.Ton laakerihaitan lisäks kärsii myös stefat.
Takaisin alkuun Siirry alas
johnjam
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 117
Join date : 14.01.2010

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Pe Loka 08, 2010 8:32 pm

Aivan! Kävin hakemassa varastosta Masinol-pullon. Kyljessä sanottiin sen sisältävän vahvasti denaturoitua etanolia ja estävän mm. moottorin korroosiota! Tuotteen turvaselostuksessa etanolia on kuulemma vaihteleva määrä 30-100 %:iin saakka, isopropanolia 5-40 %:ia, metyylietyyliketonia 2 % ja metyyli-isobutyyliketonia 2 %. Aineen yhteenlasketut prosentit vaihtelivat siis 39 - 144 % välillä. Ihmeellistä! Ketonit muuten ovat niitä aineita, jotka nautittuna hajoavat elimistössä ja saavat henkilön haisemaan kissankuselle. Kehen tässä voi luottaa? Shocked
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Pe Loka 08, 2010 9:03 pm

Toi puhdistusefektikin perustuu mitä ilmeisemmin ton veden vaikutukseen.Koneestahan karstat häipyy kun kaasarin kautta annetaan kylmää vettä sumuna koneen ollessa kuuma.Ja toi samanen vesihän ne laakeritkin sit ruostuttaa tässäkin tapauksessa.Meinaan vaan et kyl se kone jonkun aikaa saa seistä et laakerit jonkun bensan takia ruostumaan alkaa.Näin maalaisjärjellä ajateltuna.Täytyyki tehdä koe,ottaa öljyä ja kippaa sinne etanolia joukkoo ja kattoo kui käy.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Ketoni   Pe Loka 08, 2010 11:53 pm


Tuo metyylietyliketoni vaatii sellaisenaan ostettaessa myrkkyluvan ja sillä voi liimailla polystyreenimuovia pistämällä sitä saumaan, niin se sulaa siitä kiinni. Pienoismallien rakentajat käyttävät tätä liiman sijaan.

Onhan tuota todella vähän kokonaisuuteen nähden, mutta miten käy muovisten kaasuttimien kohojen? Varsinkin jos nyt aattelee, että pistää litran 50l tankkiin, niin se on 2%, mutta tuo 10% on sitten jo viisinkertainen annostus...

Voi hitto, mikä soppa!
Takaisin alkuun Siirry alas
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   La Loka 09, 2010 8:19 am

Mut eihän tota Masinolia sit enää tartte jos bensas on kerran valmiiks viinaa joukos.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Su Helmi 10, 2013 9:43 pm

Asiaa tästä aiheesta:

Ilta-Sanomat 10.2.2012:
" Tankkasitko syksyllä täyteen ja pistit seisontaan? Ei ehkä olisi kannattanut.
Tankissa seisova bensiini nimittäin hartsiintuu ja vanhenee jopa muutamassa kuukaudessa. Kysymys on kemiasta, sillä etanolia sisältävät nykybensiinit eivät säily pitkään koostumukseltaan yhdenmukaisina.

Varsinkin vaihtelevissa sääoloissa bensiinin käyttöaika saattaa minimissään olla jopa vain viikkoja. Vanhetessaan bensiinistä tulee rakenteeltaan sakeaa. Erityinen pienkonebensiini sen sijaan saattaa säilyä tankissa hyvänä jopa useita vuosia."
Takaisin alkuun Siirry alas
johnjam
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 117
Join date : 14.01.2010

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Su Helmi 10, 2013 10:34 pm

Ei ainakaan viime talvena tehnyt sellaista temppua. En tiedä, vaikuttiko asiaan se, että Musta Enkeli on talvet tallissa, jossa lämpötila on jatkuvasti plussan puolella.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ma Helmi 11, 2013 4:52 pm

Varmaan pyörän säilytyspaikka vaikuttaa bensan laatuun.
Takaisin alkuun Siirry alas
SabeViestien lukumäärä : 105
Join date : 11.08.2010
Paikkakunta : Kirkkonummi

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ma Helmi 11, 2013 7:35 pm

Tämähän olisi helppo testata kun laittaisi säilykepurkkiin pari desiä bensaa seisomaan vuodeksi pihalle.
Ehkä ensi vuonna palaan asiaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Admin

avatar

Viestien lukumäärä : 52
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Keitele

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ma Helmi 11, 2013 11:04 pm

Mulla olis rättärin tankissa pari vuotta vanhaa tavaraa. Haluaako joku? Annan ilmaatteks.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://enfield.palstani.com
johnjam
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 117
Join date : 14.01.2010

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ti Helmi 12, 2013 10:08 am

Onko se 98-oktaanista?
Takaisin alkuun Siirry alas
Admin

avatar

Viestien lukumäärä : 52
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Keitele

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ti Helmi 12, 2013 10:45 am

johnjam kirjoitti:
Onko se 98-oktaanista?

Voi kun muistaisi. Epäilen, että ysiviitosta. Ja paninko venttiilisuoja-ainetta vai en...?
Takaisin alkuun Siirry alas
http://enfield.palstani.com
johnjam
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 117
Join date : 14.01.2010

ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   Ke Helmi 13, 2013 12:05 am

Sitten ei uskalla ottaa kokeiluunkaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Uusi bensa ja Bulletti   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Uusi bensa ja Bulletti
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: