Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Rikas seos jos oisin...

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Rikas seos jos oisin...   Ti Syys 07, 2010 4:58 pm


...aina savuttelisin jos voisin.

http://www.amr-of-tucson.com/carb_facts.html

Tuolla on kerrottu, että "needle jet" on sen verran kuluvainen kapistus, että saisi vaihtaa 10,000 mailin välein tai useammin. Keitere pisti toiseen ketjuun kuvan, joka selventää kaasuttimen eri osien vaikutuksen tehoihin, mutta tuota osaa siellä ei ollut (tai sitten en ymmärtänyt...)

Voikos tuo kuluminen vaikuttaa muuhun kuin menoveden kulukkiin? Ainakin tuo ruiskale savuttaa mustaa oikein kunnolla, mutta on siinä liian iso tyhjäkäyntisuutinkin. Voikos sitä laihentaa millään? Ilmaruuvi niin isolle että sauhu lakkaa?


Kaitsu
Takaisin alkuun Siirry alas
SabeViestien lukumäärä : 105
Join date : 11.08.2010
Paikkakunta : Kirkkonummi

ViestiAihe: Vs: Rikas seos jos oisin...   Ke Syys 08, 2010 9:50 am

Jotenkin tuntuu siltä että tuon neulasuuttimen kulumisella ei ole niin paljoa väliä jos et ole viimeisen päälle säätänyt suuttimiasi, koska jos seosta arvaillaan niin on ihan sama mihin suuntaan arvaillaan. Tietty jos pitää valita ajaako rikkaalla vai laihalla niin mieluiten rikkaalla koska laiha seos on pahasta koneelle ja lähes aina syyllinen tähän kuuluisaan männän katkeamiseen, kun taas rikkaalla syntyy vain karstaa joka on tietysti ikävä poistaa.
Ei koneen pitäisi mustaa savuttaa mutta tuskin siihen on syynä kuluminen. Mitkä sinulla on (amalin) suuttimet ? Minulla on pääsuutin 200 ja neulasuutin 106, tyhjäkäyntisuutinta en ole katsonut. Nämä tuntuu olevan hieman pienen puoleisia varsinkin jos käyttää ilmansuodatinta jossa ei ole virtaukselle juurikaan vastusta.
Takaisin alkuun Siirry alas
SabeViestien lukumäärä : 105
Join date : 11.08.2010
Paikkakunta : Kirkkonummi

ViestiAihe: Vs: Rikas seos jos oisin...   Ke Syys 08, 2010 10:19 am

Itse asiassa ankaran miettimisen jälkeen muistin miksi en tiedä tyhjäkäyntisuuttimen kokoa: minun amalissa ei sitä ole laisinkaan.
Nämä menevät välillä sekaisin kun käytössä on sekä amal että mikarb vähän fiiliksien mukaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Ruiskiksen suuttimet.   Ke Syys 08, 2010 10:22 am

Tuossa 250cc kuuluu olla 25/105/180, muistaakseni, neulasuuttimesta en ole varma.

Nyt tuo tyhjäkäynti on 30, mikä on aika paljon, kun uudemmissa Concentriceissa se on kiinteästi 20. Tuo 30 on niin iso, että tekee savua tyhjäkäynnillä.

Se mikä tässä kiinnostaa on nykiminen tietyillä kierroksilla. Ennen kun Bulletti otti ja tuhosi männän, oli tuota jossain 2000 kierroksen kohdilla (50 vauhtia, 4 silmässä) ja nyt mietityttää, voisiko vika olla tuossa suutinasiassa. Ruiskiksesta kun en kunnolla kiristänyt tyhjäkäyntisuutinta sen jälkeen kun sitä vilkaisin, niin pienillä kierroksilla nyki ja käyntiäänikin muuttui sukkelasti terävämmäksi... Ei uskoisi, mutta kun tuli itse kuultua.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Concentric   Ke Syys 08, 2010 10:24 am

Takaisin alkuun Siirry alas
SabeViestien lukumäärä : 105
Join date : 11.08.2010
Paikkakunta : Kirkkonummi

ViestiAihe: Vs: Rikas seos jos oisin...   Ke Syys 08, 2010 10:49 am

Sama malli, ja samasta paikasta joskus katselin kun ihmettelin miksi minulla ei ole tyhjäköyntisuutinta laisinkaan. Käytetyn kun ostaa niin ei koskaan voi olla varma mikä on oikea asetus ja mikä jonkun viritys.
Nykiminen tietyssä nopeudessa pelkästään voi johtua suuttimista. Kannattaisi varmaan teipata kaasukahvaan ne merkit joista voi katsoa eri suuttimien toiminta kohdat, siitä voi saada jonkun vihjeen että mikä suutin silloin on toiminnassa. Ne kaasun asennot löytyy monesta paikasta, vaikkapa täältä muun muuassa.
http://www.hitchcocksmotorcycles.com/pictures/Tuning%20and%20Using%20Amal%20MK1%20Concentric%20Carburetters%20.pdf

Männän katkeamisesta luin netistä ja kyseessä ei ole mikään valmistusvika vaan yleensä liian kuumana eli laihalla käyvä kone.
Ja juttelin tuossa yhden moottori gurun kanssa kun se laittoi minun venttiilit ja pako ja imukanavat huippukuntoon että katkeaminen tapahtuu tod näk siten että männän laki laajenee liikaa kuumenemisen vuoksi ja juuttuu kiinni, ja mitäs muuta kiertokanki voi tehdä kuin repaistä männän katki.
Takaisin alkuun Siirry alas
nuwonder

avatar

Viestien lukumäärä : 168
Join date : 12.01.2010
Paikkakunta : Helsinki

ViestiAihe: Vs: Rikas seos jos oisin...   Ke Syys 08, 2010 11:26 am

Hitchcockilla oli muuten edullisesti käytetty amal concentric, onko sellasen hankkimisessa mitään kummempaa etua mikarbiin verrattuna? minulla nyt on toiminut toi mikarbikin ihan hyvin mutta en saanut sitä vapaavirtaavaa suodatinta toimimaan siinä ja mietin jos se amalilla toimisi sitten paremmin. toki tämä suutinsäätö vielä jatkuu...
Takaisin alkuun Siirry alas
SabeViestien lukumäärä : 105
Join date : 11.08.2010
Paikkakunta : Kirkkonummi

ViestiAihe: Vs: Rikas seos jos oisin...   Ke Syys 08, 2010 11:51 am

Voihan sen ajatella niin että jos sinulla on kaksi kaasutinta niin murheita on sitten myös kahden kaasuttimen verran Very Happy
Silloin kun ne toimii ok on ihan sama kumpi on. Amal on tietty mukava kun siinä on laippa suoraan sylinteriin kiinni ilman kumivirityksiä.
Käytetty Amal on siinä ja siinä jos vanhaan joutuu uusimaan osia, heikko kohta on mm uimuri josta vääntyy ajan kanssa se läppä joka painaa venttiiliä, ja kun se on muovia niin koko uimuri menee vaihtoon.
Mitäs uusi amali maksaa suomessa... 150-160 euroa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Concentric   Ke Syys 08, 2010 11:52 am

Siihen Amaliin tarttee vaijerit, imukukun ja ryyppyvivun, Hoo on myynyt settiä ja sellaisen ostin aikanaan. Eli sen teesiivilän lisäksi tulee vielä muuta roipetta, mikä maksaa.

Concentric on arka liialle kiristämiselle, vetää rungon soikeaksi jos on liian tiukalla, sitten ei luisti kulje. Tai siis ainakaan kunnolla.

Ittellä toimi Micarbissa 132,5 pääsuutin, muihin en koskenut ja ilmaruuvi on 0,5 kierrosta auki. Se mikä nyppi oli ryyppy, kun sen roplaaminen ajossa oli välillä hankalaa, siksi vaihdoin Amaliin.

Mulla on tuolla yksi 930 Concentric jouten, että jos haluat kokeilla, niin saat kyllä lainaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
miki

avatar

Viestien lukumäärä : 75
Join date : 07.07.2010
Paikkakunta : Helsinki / Käpylä

ViestiAihe: Vs: Rikas seos jos oisin...   To Syys 09, 2010 12:15 am

Meteor53 kirjoitti:
Concentric on arka liialle kiristämiselle, vetää rungon soikeaksi jos on liian tiukalla, sitten ei luisti kulje. Tai siis ainakaan kunnolla.

Ai jaa? Tuohon minun mopooni oli edellinen omistaja vaihtanut Amalin, koska väitti ettei Micarbia saa säätöihin.
Onhan Amal hienomman näköinen, joten en ole asiaa liiemmin tutkinut. Luisti kuitenkin jumittaa kevyesti yläpäästään, joten tuossa ehkä selitys.
Asialle ei varmaan voi enää muuta tehdä kun antaa kulua niin että taas liikkuu herkästi. Suuttimista en tiedä mitään, hyvin on toiminut,
enkä aio niihin kajota. If it works, don´t fix it. Jos joku tuon pöntön tunnistaa, niin saa kertoa. Opiskelen sitten talvi-iltoina sen salat.
Tyhjäkäynti joskus vaeltaa häiritsevästi. Ilmavuoto ilmeisesti lämpötilan vaihdellessa?
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Concentric   To Syys 09, 2010 9:56 am


Konsentrikkihän se siinä, lienee 930 tai 932, missä kaks jälkimmäistä on kurkun väljyys.

932 kun non Hoon speksesissä, on siinä 220 pääsuutin, muiden kokoja en muista, paitsi, että pilotti on kiinteä 20.

Ihan tosi, jos ei o rikki, ei kannata korjata... Liialla virittämisellä saa vain kaiken sekaisin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Rikas seos jos oisin...   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Rikas seos jos oisin...
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: